Crupele. Obiectul-Tehnici de etalare a marfurilor презентация

Crupele  sunt produse obtinute prin prelucrarea boabelor de cereale printr-o tehnica speciala. Crupele sunt apreciate pentru valoarea lor nutritiva si pentru faptul ca sunt usor de digerat. Valoarea nutritiva a crupelor este

Слайд 1Obiectul-Tehnici de etalare a marfurilor
Crupele


Слайд 2Crupele  sunt produse obtinute prin prelucrarea boabelor de cereale printr-o tehnica speciala.

Crupele sunt apreciate pentru valoarea lor nutritiva si pentru faptul ca sunt usor de digerat. Valoarea nutritiva a crupelor este determinata de continutul ridicat de amidon (84-90%), substante proteice (12-15%), lipide si substante minerale. O caracteristica principala a lor este ca fierb repede si prin fierbere isi maresc volumul si isi modifica propietatile gustative si devin placute la gust. Crupele, datorita calitatii lor gustative si datorita faptului ca sea simileaza usor, se utilizeaza mult in alimentatie, fiind recomandate pentru toate varstele. Sunt folosite in egala masura si alimentatia dietetica. Crupele se clasifica in doua grupe, si anume:
-         dupa modul de prelucrare a boabelor, in: crupe normale si crupe laminate;
-         dupa natura bobului: crupe de grau, porumb, orez, crupe de grau, porumb, orez, etc.

Crupe


Слайд 4Pastele fainoase  sunt produse alimentare obtinute din aluat nedospit, preparat din faina

si apa. Pastele fainoase se clasifica in functie de materiile prime si auxiliare folosite la prepararea aluatului in: paste fainoase simple sau paste fainoase cu adaosuri.
            Pastele fainoase, dupa forma obtinuta in urma modelarii se impart in:
-                     paste fainoase lungi (macaroane, spaghete, lasagna):
-                     paste fainoase medii (fidea, taitei);
-                     paste fainoase scurte (stelute, litere);
-                     paste fainoase extra (spirale, melci, scoici);
Pastele fainoase se depoziteaza in incaperi curate, uscate, aerisite. Nu se depoziteaza, pastreaza sau transporta paste fainoase cu produse care au miros patrunzator. Temperatura in spatiile de depozitare ale fainoaselor nu trebuie sa depaseasca 20°C, iar umiditatea relativa a aerului trebuie sa fie de 60-65%

Paste fainoase


Слайд 6Una dintre cele mai mari intreprinderi din Republica Moldova care se

ocupa cu produceria crupelor si pastelor fainoase.

VITALCOMUS SRL


Слайд 7Emblema


Слайд 8


A elaborat: Plesca Cristian Andrei
Grupa:E-21
Controlat: Ina Cernicenco
Multumesc

pentru atentie

Обратная связь

Если не удалось найти и скачать презентацию, Вы можете заказать его на нашем сайте. Мы постараемся найти нужный Вам материал и отправим по электронной почте. Не стесняйтесь обращаться к нам, если у вас возникли вопросы или пожелания:

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Что такое ThePresentation.ru?

Это сайт презентаций, докладов, проектов, шаблонов в формате PowerPoint. Мы помогаем школьникам, студентам, учителям, преподавателям хранить и обмениваться учебными материалами с другими пользователями.


Для правообладателей

Яндекс.Метрика